Zwembad Nijmegen-Dukenburg weer Sportfondsenbad

Nieuws

Zwembad Nijmegen-Dukenburg weer Sportfondsenbad

Dukenburg weer Sportfondsenbad

Vanaf zaterdag 1 juni 2024

Vanaf zaterdag 1 juni neemt Sportfondsen Nijmegen de exploitatie van zwembad Dukenburg over van de Stichting Zwembad Dukenburg. Tot 2016 viel het zwembad in de Meijhorst ook onder de vlag van Sportfondsen Nijmegen. Ter gelegenheid van de opening op 1 juni biedt Sportfondsen Nijmegen de wijkbewoners een heel weekend gratis zwemmen aan.

Directeur Martijn Koop: “Het is ontzettend belangrijk dat het zwembad in Dukenburg open blijft. Zo houden we zwemmen toegankelijk voor een grote groep Nijmegenaren aan deze kant van de stad. Zwemvaardigheid en zwemveiligheid staan al jaren onder druk, zie ook de recente discussie over schoolzwemmen die oplaait bij de formatie in Den Haag. Tegelijkertijd zien we overal in Nederland dat zwembaden de exploitatie niet rond krijgen en de deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben we aan de gemeente Nijmegen een partner die sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan en de daad bij het woord voegt als het gaat om het ondersteunen van deze essentiële sportinfrastructuur”.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.