Over ons

Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsenbad Dukenburg

Over Sportfondsen Nijmegen

NV Sportfondsen Nijmegen is opgericht op 1 april 1999. In de periode voor 1999 werd in anders genoemde werkmaatschappijen gewerkt. Sedert 1937 worden in Nijmegen Sportfondsenbaden geëxploiteerd. Vanaf het eerste moment bestaat Sportfondsenbad Nijmegen-Oost (bouwjaar 1937), nu het Erica Terpstra Sportfondsenbad. In 1970 kwam Sportfondsenbad Nijmegen-West (bouwjaar 1970) bij de onderneming en in 1993 werd het Gemeentebad in Dukenburg (bouwjaar 1976) officieel Sportfondsenbad Dukenburg. Sinds 1997 exploiteert NV Sportfondsen Nijmegen ook Openluchtbad de Goffert (bouwjaar 1952).

De exploitatie van de zwembaden is ondergebracht bij het voor dit doel opgerichte NV Sportfondsen Nijmegen.

Het Erica Terpstrabad en Nijmegen-West zijn eigendom van NV Sportfondsen Nijmegen. Het Goffertbad is eigendom van de Gemeente Nijmegen.

Visie op Fit , Vitaal en Gezond.

NV Sportfondsen Nijmegen vindt het belangrijk dat de mensen die komen sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de hele accommodatie rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

Sportfondsenbad Nijmegen-West is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

We maken duidelijk afspraken over de drie thema’s in ons beleid over de gezonde sportomgeving, communiceren dit en maken dit zichtbaar binnen de vereniging. Tevens zorgen we dat onze medewerkers dit uitgedragen en er naar handelen.

Zo geven we kinderen het goede voorbeeld in onze zwembaden en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

Gezondere eetomgeving

We hebben een gezonder aanbod en presenteren dit aantrekkelijk een opvallend. Op deze manier bieden we voor iedereen binnen de club en aan onze gasten een lekkere keuze aan.

We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum:

- Ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer Schijf van Vijf producten

- We presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend

Rookvrij sportterrein

Sportfondsenbad Nijmegen-West is rookvrij zowel in de accommodatie als op het buitenterrein (voor zowel tabak als e- sigaret of aanverwanten).

Alcoholbeleid

We hebben een verantwoord alcoholbeleid. We doen dit volgens de “Richtlijnen alcoholbeleid en sportverenigingen” die zijn opgesteld door NOC*NSF ism Trimbos, Team:Fit, Stichting Jeugd en Alcohol en de koepel van de Nederlandse brouwers: naleving drank en horecawet

- Wij geven het goede voorbeeld

- Aanbod en zichtbaarheid

- Sfeer en veiligheid

- Beleid

We zorgen ervoor dat ons eigen alcoholbeleid bekend is bij onze bezoekers en hangen dit zichtbaar op in onze horeca gelegenheden

Over Sportfondsen

Wat wij zien

Dat sport, bewegen en samen activiteiten ondernemen mensen vitaal maakt. En dat die vitaliteit, zowel fysiek als mentaal en sociaal vandaag nieuwe uitdagingen kent. We zien dat mensen gezond leven steeds belangrijker vinden. We zien tegelijkertijd ontwikkelingen als vergrijzing, overgewicht en sociaal isolement. Wat vroeger tot de taken van kerk en rijk behoorde, zien we verschuiven naar gemeenten en de burger zelf. Zelfredzaamheid wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker, evenals dat iederéén kan deelnemen. Gemeenten en maatschappelijke organisaties zoeken naar mogelijkheden voor het effectief en betaalbaar organiseren hiervan.

Waarin wij geloven

Al in 1923 heeft Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot de basis gelegd voor het stimuleren van sport en bewegen. Hij was gedreven om met zijn team waterpolo te kunnen spelen. En geloofde er bovendien in om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Wij geloven in de kracht van bewegen. In de kracht van mentale uitdaging. En in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een gezond lichaam en geest. Dat gaat vandaag over meer dan zwemmen, meer dan sport zelfs. Het draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen. Zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen.

Wat wij beloven

Een vitaal Nederland.

Hoe we dat doen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

De waarden die ons kenmerken

We zijn ondernemend: we bouwen aan een vitale organisatie waarin iedereen ondernemend kan zijn. We doen het samen: we zijn betrokken en leggen verbinding tussen mensen en organisatie voor betere oplossingen. We doen het met plezier: we zijn positief en hebben plezier in wat we doen. We zijn solide: we weten wat er nodig is voor vitaliteit en staan voor veilig, duurzaam en betrouwbaar.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.